Jaki jest program szkolenia „ Najważniejsze elementy w ochronie i odżywianiu porzeczek”, które odbędzie się 17 marca (sobota) 2018 r. w Dworku Pamiętna k/Skierniewic?
Program:
9:30 – Przywitanie uczestników szkolenia
9:45 – „Sytuacja w produkcji owoców porzeczki czarnej i czerwonej” – dr Piotr Baryła, UP w Lublinie.
10:05 – „Istotny wpływ biostymulacji na poprawę parametrów jakościowych i ilościowych w produkcji porzeczki czarnej – omówienie wyników doświadczeń” – Agnieszka Lenart, TIMAC AGRO POLSKA.
10:50 – „Nowe, czy nie nowe – zmiany w programie ochrony porzeczki” – Radosław Suchorzewski, BAYER.
11:20 – „Środki pochodzenia naturalnego do zwalczania szkodników na plantacjach porzeczek” – prof. dr hab. Gabriel Łabanowski.
11:40 – Przerwa kawowa
12:00 – „Praktyczne efekty stosowania aminokwasów AGRO-SORB w uprawie czarnej porzeczki” – Tomasz Harciarek, AGRO-SORB
12:25 – „Kondycjonery wody – mały dodatek, duża korzyść” – Arkadiusz Sławiński, AGRII.
12:45 – „Diabeł tkwi w szczegółach” – czyli najbardziej istotne elementy prawidłowej ochrony porzeczek, Szymon Jabłoński, BAYER.
13:20 – „Monitoring i możliwości zwalczania najważniejszych szkodników porzeczek” – prof. dr hab. Barbara Łabanowska.
14:00 – Obiad
Organizatorami szkolenia są: Krajowe Stowarzyszenie Plantatorów Czarnej Porzeczki wraz z firmami Timac Agro i Bayer.