Jeśli produkujemy wysokiej jakości deserowe czerwone porzeczki to bez wątpienia lepiej sprzedać je w grupie producenckiej, która nimi handluje.
Ceny deserowych porzeczek czerwonych w hurcie są bardzo zróżnicowane. Na podwarszawskich Broniszach kilogram kosztuje od 5,00 do 11,00 złotych. Na cenę wpływ mają wielkość jagód, długość gron i stopień ich wypełnienia. W przypadku porzeczek czerwonych w hurcie i w uprawie zdecydowanie dominuje odmiana Rovada.
Gatunek powoli zyskuje popularność w sprzedaży detalicznej. Wysokiej jakości porzeczki czerwone coraz częściej znajdziemy w marketach. Co ciekawe, w Holandii są one przechowywane aż do świąt Bożego Narodzenia. Wówczas popyt jest bardzo duży, a jagody ozdabiają świąteczne stoły i potrawy.
W związku z powyższym jagody można również sprzedać w kilku podmiotach w zagłębiu grójeckim. Jedna z grup oferuje 13,00 zł/kg w przypadku uprawy tunelowej oraz 12,00 zł/kg za owoce z gruntu. Udziałowcy mogą liczyć na stawki o 50 groszy wyższe w każdym przypadku.