Jabłko Koru® i gruszka Piqa®Boo® będą zyskiwać na popularności

Sadownictwo w Nowej Zelandii
Zdjęcie pobrane z serwisu: tandg.global

Koru® to dwukolorowe jabłko o mocnym czerwonym rumieńcu i długim okresie trwałości. Gruszka Piqa®Boo® ma jaskrawoczerwoną skórkę i „tropikalny” smak, rewolucyjny w kategorii gruszek.

Produkcja tych odmian w Nowej Zelandii już nie wystarcza, aby zaspokoić popyt w Azji.

Dobra passa na nowozelandzkie owoce trwa. W 2020 r. zbiory będą znacznie większe, ponieważ pogoda im sprzyja – w ubiegłym roku, z powodu zimna podczas kwitnienia, wiele zawiązków opadło.

Piotr Grel
za: freshplaza.com

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Wpisz swoje imię
Wpisz treść komentarza

Polityka Prywatności