Malinówkowy problem

malinkowy-fb
fot. K.Pajewski

Ta stara odmiana ma wielu wielbicieli. Niepowtarzalny smak, aromat i charakterystyczny kolor. Malinówka jest coraz rzadziej spotykana w naszych sadach.

Tytułowy problem polega na opadaniu owoców. Do dojrzałości konsumpcyjnej jeszcze trochę brak, a zielone owoce lądują na ziemi. Głównym winowajcom jest susza.

Ale jest na to sposób. Bardzo prosty. Wystarczy ją oberwać i przez kilka dni wystawić na delikatne działanie promieni słonecznych. Nie stawiamy skrzynek na otwartym słońcu. Owoce nabiorą charakterystycznego dla odmiany koloru i zmiękną. Po kilkudniowej kąpieli słonecznej jabłka są miłe dla oka i nadają się do sprzedaży.

Odmiana Malinówka
fot. K. Pajewski

Na zdjęciach widać jak postępuje proces. Zostały wykonane w odstępie dwóch dni.

Odmiana Malinówka
fot. K. Pajewski

Karol Pajewski

ARTYKUŁY POWIĄZANE

None found

[s4u_pp_featured_products per_row="2"]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here