Przymrozki co roku? Przygotujmy się! – zapraszamy na spotkanie online 09.02.2025, godz. 19.00

przymrozki w sadownictwie

Już w niedzielę, 9 lutego, o godz. 19.00, zapraszamy na pierwsze spotkanie rozpoczynające Sadowniczy Tydzień On-line. Tego wieczora będziemy mieli szansę spotkać się z prof. dr hab. Kazimierzem Tomalą (SGGW) oraz Arkadiuszem Sławińskim (UPL).

Sadownicy najlepiej wiedzą, z iloma przeciwnościami musieli mierzyć się w 2024 roku. Wczesny start wegetacji, przymrozki ograniczające plonowanie, susza, kłopoty z dorastaniem owoców, a tuż przed zbiorami upały, które skutecznie utrudniały zarówno zadowalające wybarwienie, jak i utrzymanie odpowiednich parametrów jabłek.

Czy sezon 2025 przyniesie podobne warunki pogodowe? Tego nie można stwierdzić – nie wiadomo, czym zaskoczy nas natura. Niemniej warto podyskutować w sadowniczym gronie, wyciągnąć wnioski, aby w momencie, kiedy przeciwności staną na naszej drodze, odpowiednio zareagować.

Tego wieczora skupimy się na tym, jak wyprodukować wysokiej jakości jabłka (na przykładzie odmiany Gala) w obliczu wyzwań, z którymi mamy do czynienia w trakcie sezonu wegetacyjnego. Gośćmi specjalnymi będą: prof. dr hab. Kazimierz Tomala (SGGW) oraz Arkadiusz Sławiński (firma UPL, która jest partnerem tego wydarzenia).

Aby wziąć udział w spotkaniu należy:
– w niedzielę, 9 lutego, o godzinie 18:55 kliknąć w link wydarzenia:
https://agrohortimedia.clickmeeting.com/przymrozki-co-roku-przygotujmy-sie-
– podać swoje imię oraz adres email i dołączyć do spotkania,
– można łączyć się z komputera, tabletu oraz smartfona,
– do webinarium można dołączyć także w trakcie jego trwania.

  • stimefekt agrosimex
  • info karta ik agrosimex komunikaty

Chcesz otrzymać powiadomienie o starcie tego webinarium? Dołącz do wydarzenia na FB: https://www.facebook.com/events/958680669541793?locale=pl_PL

Dla Widzów Sadowniczego Tygodnia On-line mamy specjalną niespodziankę. Jeśli nie jesteście jeszcze prenumeratorami czasopisma MPS SAD, możecie za darmo zamówić pakiet startowy, w którego skład wejdzie właśnie najnowszy numer naszego czasopisma. Tutaj link do zamówienia: KLIKNIJ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here