SADOWNICZY TYDZIEŃ ON-LINE – 9-15 lutego 2025. Spotykamy się codziennie o godz. 19.00

To już tradycja, kiedy w połowie lutego zapraszamy wszystkich zainteresowanych na wydarzenie „Sadowniczy Tydzień On-line”, który tym razem będzie odbywał się w dniach 9-15 lutego 2025 roku. Jak co roku będziemy spotykać się wieczorem, o godz. 19.00. Codziennie podejmiemy inny temat, a swoją wiedzą podzielą się krajowi i zagraniczni eksperci. Wszystko to w formule online – dostępne ze smartfonów, tabletów i komputerów.

Dla Widzów Sadowniczego Tygodnia On-line mamy specjalną niespodziankę. Jeśli nie jesteście jeszcze prenumeratorami czasopisma MPS SAD, możecie za darmo zamówić pakiet startowy, w którego skład wejdzie właśnie najnowszy numer naszego czasopisma. Tutaj link do zamówienia: KLIKNIJ

Dzień 6: Biostymulatory w uprawie czereśni. Jak poprawić zawiązanie? 

Wydarzenie, które organizujemy 14 lutego, poświecimy uprawie czereśni. To już kolejny rok z rzędu, kiedy wspólnie z dr Andrzejem Grendą (Yara) poruszamy temat produkcji wysokiej jakości czereśni i dyskutujemy wspólnie z Widzami.

Jak poprawić jakość czereśni? Jakie biostymulatory warto wybrać? W jaki sposób poprawić zawiązanie czereśni? Na te pytania odpowiedzą eksperci – dr Andrzej Grenda (Yara), a także Rene Albers (doradca z Holandii).

Spotkanie będzie doskonałym wstępem do kolejnego terenowego spotkania Klubu Czereśniowego, który odbędzie się już w marcu. Wówczas będziemy mogli spotkać się z ekspertami już osobiście, w sadzie.

Aby wziąć udział w spotkaniu należy:
W piątek, 14 lutego o godzinie 18:55 kliknąć w link wydarzenia:
https://agrohortimedia.clickmeeting.com/biostymulatory-w-uprawie-czeresni-jak-poprawic-zawiazanie-
– podać swoje imię oraz adres email i dołączyć do spotkania,
– można łączyć się z komputera, tabletu oraz smartfona,
– do webinarium można dołączyć także w trakcie jego trwania.

  • stimefekt agrosimex
  • info karta ik agrosimex komunikaty

Dzień 7: Bez odporności i bez pozostałości. Nowoczesna uprawa truskawek

W sobotę, 15 lutego, na kolejnym webinarze z cyklu Sadowniczy Tydzień On-line, porozmawiamy o nowoczesnej uprawie truskawek. Dlaczego warto ograniczać liczbę pozostałości? Jakie są koszty produkcji truskawek? Na to pytanie odpowiedzą: dr Dariusz Paszko (Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie) oraz Bartłomiej Drzazga (Andermatt).

W sobotę, 15 lutego, porozmawiamy o nowoczesnej uprawie truskawek. Z roku na rok przybywa plantatorów, którzy chcą produkować truskawki o najlepszych parametrach, które znajdą swoje miejsce na rynku deserowym. Z drugiej strony, trzeba mieć na uwadze, że wraz ze wzrostem zainteresowania uprawą gatunku, rośnie także podaż, a co za tym idzie i konkurencja na rynku. Również konsumenci stają się coraz bardziej wymagający.

Jak zatem wyróżnić się na rynku i być o krok przed konkurencją? Jednym z rozwiązań jest produkcja truskawek z ograniczoną liczbą pozostałości, która może oznaczać zarówno zysk dla producenta,  jak i jakość oraz bezpieczeństwo dla konsumenta. Nie będzie to jednak łatwe, ponieważ z rynku znikają standardowe rozwiązania. Jak zatem budować strategię antyodpornościową?

Poza kwestiami agrotechnicznymi równie ważne są aspekty ekonomiczne. Jakie są koszty produkcji truskawek? Rozwiniemy również ten temat.

Tego dnia swoimi wskazówkami podzielą się – dr Dariusz Paszko (Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie) oraz Bartłomiej Drzazga (Andermatt).

Aby wziąć udział w spotkaniu należy:
W sobotę, 15 lutego, o godzinie 18:55 kliknąć w link wydarzenia:
https://agrohortimedia.clickmeeting.com/bez-odpornosci-i-bez-pozostalosci-nowoczesna-uprawa-truskawek
– podać swoje imię oraz adres email i dołączyć do spotkania,
– można łączyć się z komputera, tabletu oraz smartfona,
– do webinarium można dołączyć także w trakcie jego trwania.

Dla Widzów Sadowniczego Tygodnia On-line mamy specjalną niespodziankę. Jeśli nie jesteście jeszcze prenumeratorami czasopisma MPS SAD, możecie za darmo zamówić pakiet startowy, w którego skład wejdzie właśnie najnowszy numer naszego czasopisma. Tutaj link do zamówienia: KLIKNIJ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here