„Najważniejsze elementy w ochronie i odżywianiu porzeczek”

    Data/Czas
    17/03/2018

    Lokalizacja
    Dworek Pamiętna k/Skierniewic
    Pamiętna 14
    96-100 Skierniewice, Poland


    szkolenie dla plantatorów czarnej porzeczki.

    Organizatorzy: KSPCP, Timac Agro, Bayer.

    Program:
    9:30 – Przywitanie uczestników szkolenia
    9:45 – „Sytuacja w produkcji owoców porzeczki czarnej i czerwonej” – dr Piotr Baryła, UP w Lublinie.
    10:05 – „Istotny wpływ biostymulacji na poprawę parametrów jakościowych i ilościowych w produkcji porzeczki czarnej – omówienie wyników doświadczeń” – Agnieszka Lenart, TIMAC AGRO POLSKA.
    10:50 – „Nowe, czy nie nowe – zmiany w programie ochrony porzeczki” – Radosław Suchorzewski, BAYER.
    11:20 – „Środki pochodzenia naturalnego do zwalczania szkodników na plantacjach porzeczek” – prof. dr hab. Gabriel Łabanowski.
    11:40 – Przerwa kawowa
    12:00 – „Praktyczne efekty stosowania aminokwasów AGRO-SORB w uprawie czarnej porzeczki” – Tomasz Harciarek, AGRO-SORB
    12:25 – „Kondycjonery wody – mały dodatek, duża korzyść” – Arkadiusz Sławiński, AGRII.
    12:45 – „Diabeł tkwi w szczegółach” – czyli najbardziej istotne elementy prawidłowej ochrony porzeczek, Szymon Jabłoński, BAYER.
    13:20 – „Monitoring i możliwości zwalczania najważniejszych szkodników porzeczek” – prof. dr hab. Barbara Łabanowska.
    14:00 – Obiad

    Więcej informacji: Piotr Baryła (KSPCP) 606-669-239 • Agnieszka Lenart (Timac Agro) 606-818-274 • Radosław Suchorzewski (Bayer) 668-131-00