Döhler przejmuje większość udziałów hiszpańskiego producenta soków Zucasa

Sok pomarańczowy

Döhler osiągnął porozumienie w sprawie nabycia większościowego pakietu udziałów w Zumos Catalano Aragoneses (Zucasa).

Ta hiszpańska firma produkuje soki, przeciery i koncentraty owocowe. Döhler będzie zarządzać, ze skutkiem natychmiastowym zakładem produkcji soków Zucasa w hiszpańskim regionie Huesca za pośrednictwem swojej spółki zależnej Döhler Fraga.

Zucasa rozpoczęła produkcję w 2010 roku z trzema liniami do przetwarzania owoców i warzyw. Obecnie zatrudnia około 50 osób na stałe umowy, w szczycie sezonu, zatrudnienie sięga 150 osób.

Umowa stanowi „wielki krok naprzód” w jednym z największych obszarów produkcji owoców w Europie.  „Rozległa wiedza Zucasa i zdolność do dostarczania soków owocowych i warzywnych, przecierów i koncentratów do żywności i napojów, w połączeniu z szerokim portfolio produktów i wszechstronną wiedzą branżową Grupy Döhler, stworzą wyjątkowe efekty synergii.” – czytamy w oświadczeniu Döhler.

Döhler z siedzibą w Darmstadt w Niemczech działa w ponad 130 krajach i ma ponad 40 zakładów produkcyjnych na całym świecie.

W październiku ubiegłego roku firma nabyła większościowy udział we włoskiej firmie Nutrafood, aby zwiększyć ofertę produktów spożywczych i napojów na bazie roślin.

Karol Pajewski
Źródło: foodbev.com

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Wpisz swoje imię
Wpisz treść komentarza

Polityka Prywatności