Podsumowanie strat w zbiorach włoskich gruszek

Włoski sad gruszowy
Źródło: freshplaza.it

W sytuacji silnego kryzysu w sektorze, jakiego nigdy wcześniej nie doświadczył, OI Pera ukazuje pierwszy bilans ilościowy po sezonie włoskich gruszek w 2019 r. W Komitecie Koordynacyjnym w dniu 27 września.

Dane dotyczące gruszek wskazują na spadek produkcji, jak nigdy wcześniej. Już w prognozach na początku lipca pojawiła się wysoce deficytowa wizja produkcji, która spowodowała, że produkcja krajowa wyniosła około 511,000 ton, poziom już i tak był bardzo niski z powodu negatywnych problemów klimatycznych i zapylania.

Obecnie można oszacować zbiory na poziomie około 365 000 ton w porównaniu do 730 000 ton w 2018 r. I 934 000 ton osiągniętych w 2011 r., Ostatnim pełnym roku produkcji. Tak niski poziom nigdy wcześniej nie miał miejsca. W szczególności w Emilii-Romanii produkcja w 2019 r. Szacowana jest obecnie na około 243 000 ton, w porównaniu do 357 000 ton oszacowanych na początku lipca, które już wykazują duże spadki w porównaniu z potencjałem regionu.

W obliczu takiej sytuacjimówi Gianni Amidei prezes OI Peraniestety wielu producentów i firm skazanych jest na bankructwo. Musimy pomóc firmom i rolnikom finansowo, aby przezwyciężyć bezpośrednie trudności ekonomiczne.

Karol Pajewski
Źródło: www.freshplaza.it

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Wpisz swoje imię
Wpisz treść komentarza

Polityka Prywatności