Nikt nie może podważyć doświadczenia polskich sadowników w produkcji jabłek. Pora wykorzystać to doświadczenie przy produkcji cydru. Branża produktów rzemieślniczych rośnie w siłę.
Sukces produkcji dobrego gatunkowo cydru tkwi w surowcu, czyli odpowiednich odmianach. Jakie odmiany sprawdzą się zatem w sadzie cydrowym? Ten temat zostanie omówiony już 29 listopada o 14:00 podczas II Konferencji Producentów Cydrów Rzemieślniczych.
Konferencja jest stworzona przez i dla pasjonatów, którzy produkują cydr wysokiej jakości – w skali mikro. Spotkanie służy wymianie wiedzy i doświadczeń. A także tworzy przestrzeń do wspólnych działań.
W programie znajdą się między innymi tematy:
Produkty rzemieślnicze – branża która rośnie w siłę: Maciej Nowicki, Ferment, Winicjatywa i Przemysław Iwanek (Cydr Pełnia)
Marketing jest najważniejszy: Jurek Gibadło (browar Brokreacja, blog Jerry Brewery)
Jak dobieram alkohole do restauracji i na mój stół: Kamila Dzierżawska (Baron The Family)
Sad cydrowy: odmiany i uprawa jabłoni: Kamila Jankowska (Jankowski & Syn)
Dopuszczalne formy reklamy i promocji cydru: Radosław Froń (Paragraf w Kieliszku, Prawo Alkoholowe)
Restauracja i cydrownia w jednym – czy taki koncept się sprawdza? Agata i Michał Ponikowscy (restauracja, cydrownia i pensjonat Tabun)
Więcej o II Konferencji Producentów Cydrów Rzemieślniczych TUTAJ