Kombajn do zbioru winogron

Pellenc oferuje kombajny do zbioru winogron. Model Optimum wyposażony jest reflektory umożliwiające zbiór w nocy, a także zestawy czujników i kamer. Czy to koniec...

Zastąpić ciągnik siodłowy…

V-move Trailer Mover XXL pozwala na 'przestawianie' naczep do 20 ton.

Startupy walczą o nagrodę. Interpoma Innovation Camp 2017

Najlepsze startupy z Europy zaprezentowały swoje projekty mające unowocześnić sadownictwo w Południowym Tyrolu. Walczyły o nagrodę, czyli stoisko na targach Interpoma 2018 oraz możliwość...

Interpoma Innovation Camp 2017. Wręczenie nagrody

23 listopada 2017 r. w Bolzano wybrano najbardziej innowacyjny projekt dla sadownictwa Południowego Tyrolu. Zwycięski startup to Horticultural Knowledge i jego projekt Perfrutto.

Komunikat sadowniczy – zalecenia PROCAM z 25.10.2017

Krzysztof Gasparski z firmy PROCAM w ostatnich w tym roku zaleceniach dla sadowników. "Warto inwestować w zabiegi jesienne" - przekonuje doradca i podpowiada, co...

Za kilka dni zacznie przetwarzać jabłka na sok. Nowy zakład na Sandomierszczyźnie

Za 25 mln euro w gminie Koprzywnica k. Tarnobrzega powstał nowoczesny zakład przetwarzający jabłka na sok (95 proc.) oraz koncentrat soku jabłkowego (5 proc.)....

Borówkowe warsztaty edukacyjne

 - Obudowaliśmy borówki zabawą. I dzięki temu udało się stworzyć warsztat, w czasie którego dzieci poczuły bardzo szybko cele, na których zależało Fundacji. To,...

Komunikat sadowniczy – zalecenia PROCAM z 15.09.2017

W dzisiejszych poradach dla sadowników Krzysztof Gasparski z firmy PROCAM zwraca uwagę na sprawdzanie gotowości zbiorczej niektórych odmian jabłoni oraz podpowiada, które odmiany są...

Komunikat sadowniczy PROCAM z 22.08.2017

W kolejnych poradach dla sadowników Krzysztof Gasparski z firmy PROCAM zwraca uwagę na nawożenie sadów i plantacji maliny, mówi słów kilka o karencji i...

Jak wypromować krajowe jabłka i wyedukować konsumenta?

Warto przyjrzeć się jak inni radzą sobie z promocją jabłek. Ten prosty film wyjaśnia konsumentom w jaki sposób jabłka zachowują świeżość nawet po 10...

Newsletter

[contact-form-7 id="28807" title="Newsletter"]