Truskawki. 1 gospodarstwo – 40 000 klientów?

Czy jeden producent truskawek może przyciągnąć do swojego gospodarstwa 40 tys. klientów w ciągu jednego sezonu? Jest to możliwe w Holandii, gdzie w miejscowości Horst...

Truskawki utrzymują mózg w dobrej formie

Związek przeciwutleniający zawarty w truskawkach – fisetyna – zapobiega spadkowi sprawności poznawczej i nasileniu procesów zapalnych w podeszłym wieku – wynika z badania opublikowanego...

Audio Sad – nowa aplikacja dla zapracowanych

Nie masz czasu czytać artykułów sadowniczych? Nie martw się, teraz możesz ich posłuchać dzięki bezpłatnej aplikacji Audio Sad.  Wydawnictwo Plantpress przygotowało dla sadowników nową aplikację...

Zajęcia o murarce ogrodowej w szkole w Sichowie Dużym

Kampania „Budujemy populację owadów zapylających®” w tym sezonie została rozszerzona o nową grupę odbiorców, którą stanowią uczniowie szkół rolniczych. Firma Sumi Agro Poland realizując...

Czy już czas na opryski? Ta aplikacja podpowiada sadownikom

Choroby, szkodniki, zmienne warunki pogodowe rzucają wyzwania producentom owoców. Ta bezpłatna aplikacja podpowiada jak i kiedy chronić sady i plantacje. Aplikację Komunikaty Sadownicze można pobrać...

Polacy wiedzą o pszczołach… niewiele

Polskie Stowarzyszenie Ochrony Roślin przeprowadziło ogólnopolskie badanie, którego celem było sprawdzenie wiedzy Polaków na temat pszczół. Z ankiety wynika, że ogólny poziom świadomości polskiego...

PROCAM Cup 2017

Pięć turniejów eliminacyjnych i Wielki Finał na stadionie we Wronkach oraz nagroda główna w postaci wyjazdu na mecz reprezentacji Polski - już w maju...

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

Odpowiedni smak i wygląd, cena adekwatna do jakości oraz tzw. polski akcent - to cechy produktów spożywczych nagrodzonych certyfikatami programu „Doceń polskie”. Przejrzyste i...

PSOR partnerem akcji „Sprzątanie Świata-Polska”

Polskie Stowarzyszenie Ochrony Roślin i Fundacja Nasza Ziemia poinformowały o rozpoczęciu współpracy w ramach tegorocznej edycji akcji „Sprzątania Świata-Polska”. Celem wspólnych działań PSOR i...

Prądem w owoce i warzywa

Mrożenie, suszenie, pasteryzacja? Naukowcy wciąż szukają nowych, doskonalszych metod zabezpieczających żywność przed zepsuciem. Jedną z nich jest wykorzystanie pola elektrycznego i ultradźwięków. Pole o...

Newsletter

[contact-form-7 id="28807" title="Newsletter"]